dissabte, de desembre 29, 2018

Salts de trampolí

Conèixer és apreciar.
Això, que és molt cert en molts camps de la vida, m'ha portat les darreres hores a investigar força.
Tot arranca de la publi que durant dies he vist a Eurosport. És hivern i per tant temporada dels esports específics. No sós esquiador. De fer no hi he anat mai. Només tinc l'experiència d'una vegada que vaig portar una persona estimada a intentar fer un ninot de neu.
I d'entre totes les especialitats m'he fixat en els salts d'esquí. Sï, aquells que caracteritzen el dia de Cap d'Any, junt al concert.
No hi entenia res, i no em despertava massa interès. Fins al punt que pensava que aquella competició era la darrera del campionat dels 4 trampolins. Doncs no, és el segon. I aprofito per fer aquesta entrada en el primer escenari dels quatre que hi ha. Són dues estacions d'esquí alemanyes i dues austríaques. Enguany...

- Obertsdorf (Alemanya). 29 i 30 de desembre.
- Garmisch-Partenkirchen (Alemanya). 31 de desembre i 1 de gener
- Innsbruck (Àustria). 3 i 4 de gener.
- Bischofsholen (Àustria). 5 i 6 de gener.

En cada trampolí s'hi fan dus rondes, més una de qualificatòria. En la primera hi participen 50 saltadors. 10 hi tenen plaça per ser els primers classificats de la Copa del Món i els altres 40 surten de la fase classificatòria.  Els 30 millors d'aquesta primera ronda passen a la segona. I es reparteixen els punts de la Copa.

El sistema de puntuació de cada salt és complex. I s'ha valora per un costat la llargada del salt que fa l'esportista amb una puntuació d'estil.