dijous, d’agost 17, 2006

Futbol, Catalunya Ràdio i Costa Rica

Avui comença la temporada oficial de futbol. Sembla que sense futbol no sabem viure, ja que ara –quan encara molts afortunats són de vacances- comença una nova temporada. Però abans hem tingut tots els amistosos i la pretemporada, gairebé enganxada a la Copa del Món de futbol.

Això fa que avui hi hagi la primera retransmissió de Futbol a Catalunya Ràdio. Algú recorda quina va ser la darrera de la temporada passada? Jo sí, molt nítidament. Va ser el partit de la Selecció Catalana jugant davant de Costa Rica.

El partit no era res de l’altre món. I els locutors i comentaristes van començar a parlar dels equips de la lliga local de Costa Rica. Em va cridar l’atenció. I per internet vaig buscar informació sobre la Lliga Costa-riquenya. No va ser tasca fàcil. No l’organitza la Federació, vaja com aquí, sinó un equivalent a la LFP, la UNAFUT.

Vaja, ja tenia tots els equips de la lliga i vaig passar l’enllaç al Centre de Dades. Em va fer gràcia. Ho van comentar, amb aquella elegància que sempre gasten tot agraint les col·laboracions que se’ls fa.

El cas és que vaig agafar afecció pels equips de Costa Rica i per la seva lliga. És ben curiosa. Juguen la competició partida en dos blocs: una lliga “d’apertura” i una altra “de clausura”. Cadascuna dividits els equips en dos grups. On juguen Tots contra tots (els dos grups) però a una sola volta. I el del grup propi fan una segona volta. Els dos primers de cada grup fan una eliminatòria final, a dues rondes, amb partits d’anada i tornada.

Si el guanyador dels dos tornejos és el mateix equip automàticament és el campió de lliga. Altrament també es fan eliminatòries.

A més a més m’he interessat per la procedència de cada equip, per saber on és l’estadi on juguen. I... n’he fet una petita aplicació. Us la podeu baixar des d’aquí. Què hi ha? S’obre amb el Google Earth i permet veure en imatges de satèl·lit la ubicació de tots i cadascun dels estadis dels equips de la primera divisió de Costa Rica.

1 comentari:

Laura Domènech ha dit...

Jordi, acabo d'instal·larme, per fi, el Google Earth! Ja he pogut veure aquesta aplicació amb els equips de Costa Rica. Està molt bé! Veig que la eina permet força coses com tu m'havies dit, encara que d'entrada no sé massa com funciona. Ja aniré fent proves. Els noms dels estadis, de qui són?
Laura