dilluns, de maig 01, 2006

Rally Argentina

Fa poca estona que s'ha acabat la 6a. cursa del Mundial de Ral·lis. Ha estat a l'Argentina i sobre camins de terra, que a més a més són molt espectaculars pels importants desnivells que superen i pels nombrosos salts espectaculars que fan els cotxes.

Ha estat un ral·li interessant. El seguiment dels diferents trams ha comptat amb la dificultat de les 5 hores que separen l'horari argentí del nostre. Però això ja és propi de les curses americanes. A Mèxic la diferència horària encara va ser més gran.

Alguns aspectes importants. Una súper especial del tot espectacular. Es corria dins d'un estadi i amb dos cotxes corrent al meteix temps; i a més a més s'ha fet quatre vegades, essent les dues primeres especials del ral·li i també les dues últimes.

El principi del ral·li, en part per aquestes dues especials tan curtes, han estat un constant ball, pujant i baixant constantment les posicions (veure el gràfic). Però en el vuitè tram les coses es van començar a clarificar. En aquest va quedar fora Grönholm, amb el seu Ford, Al següent tram també quedaria fora de combat el seu company d'equip M. Hirvonen. I dos trams abans ho havia fet el pilot català de Citröen, Xavi Pons.

A partir d'aleshores les 9 primeres posicions han estat gairebé inaltrerades, només pujant o baixant una posició.

De mica en mica es van clarificant les posicions de cara al Mundial de Pilots. El primer lloc de S. Loeb, el quart consecutiu, juntament amb el dos segons llocs de les dues primeres proves, el fan líder absolut.

En segon lloc hi ha Grönholm. En no puntuar en aquest ral·li queda a 20 punts del líder. Això vol dir dues proves en les quals Loeb pot abandonar i Markus guanyar i tot just empatarien a punts.

Pel què fa al mundial de marques Citröen s'ha imposat aquesta vegada a Ford. Però les estratègies d'equip han hagut de fer de les seves.

A Argentina no s'hi van inscriure els Skoda de l'escuderia Red Bull. Així que en la primera etapa van quedar fora de curs 3 cotxes, i només en quedaven 7 dels quins opten a punts per aquest mundial. Les escuderies van optar per acollir-se al Super Rally, i poder recuperar cotxes de cara a la segona i tercera etapa, penalitzant 5 minuts per les especials que no havien pogut córrer. Els dos pilots que hi han optat són Pons i Grönhom. Cap dels dos pilots podien optar als punts pel mundial de pilots, però esgarrapar algun punt per a una marca o l'altre era del tot vital.