diumenge, de maig 07, 2006

GP EUROPA


El diumenge 7 de maig es corre el GP d'Europa, cinquena cursa de l'edició d'enguany de l'anomenat circ de la F1.

Aquest gran premi, que és itinerant en tant que no sempre es corre en el mateix circuit, enguany té lloc a Alemanya, i més concretament a Nürburgring.

Previ a la cursa destacar que l'equip Super Aguri ha canviat un dels seus pilots, ja que Ide ha acumulat un incident darrere l'altre en les quatre primeres curses de l'any.

En la part dels millors pilots cal tenir present la “pole” aconseguida per F. Alonso. Sovint disposar del millor temps i per tant sortir en primer lloc no té perquè ser clau. En les quatre curses anterior Alonso no ho havia aconseguit pas, i en canvi acumula dos primers i dos segons llocs en els podis.

Però en aquest circuït el primer revolt és d'allò més perillós. I abunden els accidents, de manera que com més endavant surt un pilot millor ho passa.

La cursa és d'allò més interessant. Un constant frec a frec entre Alonso i Schumacher. El de Ferrari, però, quanya la partida. El moment clau és la segona aturada al pit line. Schumacher, que anava segon, ho fa tres voltes més tard que el de Renault. Aprofita aquestes voltes per anar amb el gas a fons i fer molt bon temps, amb una important rebaixa sobre els quins feia Alonso en entrar a posar betzina i canviar rodes. I a més a més aquest canvi el fa molt millor l'equip de mecànics de Ferrari.

Aquí es decideix la cursa. Quan els dos pilots tornen a ser a pista la diferència del pilot alemany és molt còmode sobre l'espanyol.