dissabte, de gener 23, 2016

360ball

Quan vaig amb cotxe passo les hores escoltant la ràdio. I sovint fan coses que considero interessants. Així és com escoltant El club de la mitjananit aquesta setmana passada vaig sentir aquest esport per primera vegada.
Carai. Novetat i… d’entrada se’m va fer complex d’interpretar.
Es tracta d’un joc de raqueta, més petitona que el tennis, que es juga en una pista circular. Sense marcar espais ni terrenys. Pot ser individual o per parelles.
Més que circular.. cilíndrica, atès que les parets tambe juguen. Aquestes son de xarxa, tot i que les més professionals poden ser de vidre o equivalent. La senzillesa de l’estructura fa que puguin ser pistes traslladables.
En la part central hi ha un cercle d’una certa rigidesa que és on cal fer botar la pilota. De fet l’únic lloc on pot botar, atès que no pot botar en tota la resta del camp.
En el joc per parelles un dels membres recepciona i col·loca i l’altre juga cap a la base central.
La puntuació és semblant a la del ping-pong.
El 360ball és un esport modern, nascut a mitjans dels anys 80 a Sudàfrica i que s’expandeix fortament els darrers cinc anys. I com a fruit dels nostres temps és una marca registrada que s’escampa per la compra de drets.
A casa nostra, a dia d’avui i que jo conegui, hi ha un sol club esportiu que el tingui en el seu catàleg, el Club Esportiu Valldoreix. Però mentre els dipositaris dels drets a nivell de Catalunya i Espanya així ho publiciten… el club no hi fa esment en la seva pàgina web.
Us deixo un vídeo que potser ajudarà a visualitzar l’esport.